algemene kinesitherapie​

Heeft u zich recent geblesseerd, sleept het probleem al langer aan of bent u geopereerd. Onze kinesisten staan ten allen tijde voor u paraat, zowel in de praktijk als aan huis.

Na een blessure of operatie is het belangrijk om uw lichaam te begeleiden in zijn poging om natuurlijk te herstellen. Eerst pakken we het rustig aan en gebruiken we vaak zachte technieken om de klachten-regio te kalmeren. Daarna volgt een stelselmatige blootstelling aan meer en meer belasting om sterker dan ooit terug te komen.

Rug- en nekklachten zijn de grote boosdoener bij heel wat afwezigheden op het werk en in de sportclub. Na veel ervaring met rug- en nekscholing is gebleken dat de makkelijkste oplossing niet altijd de beste resultaten geeft op langere termijn. Daarom gaan onze therapeuten een stapje verder met manuele therapie, en in combinatie met de juiste oefeningen bieden wij u een langdurige oplossing.

Specialisaties behandeling kinesitherapie

bijkomende specialisaties

Bovendien kunnen onze therapeuten u ook verder helpen bij onderstaande, specifieke problemen.
Bij twijfel of vragen kan u ons steeds contacteren en bekijken we samen hoe en door welke kinesist uit ons team u best geholpen kan worden.

Bij neurologische aandoeningen richten we ons op de problemen die u zelf aangeeft. Vaak ga je een vertrouwensband aan met uw kinesist voor een langere periode, dus is het extra belangrijk dat u zich goed voelt bij de gekozen behandeling. Wij evolueren dus continu, niet enkel de resultaten van de therapie maar ook de tevredenheid van onze patiënten.

Het hart is waarschijnlijk de belangrijkste spier in ons lichaam, daarom moeten we deze goed onderhouden. Door middel van begeleide training op jouw niveau zorgen wij ervoor dat je jezelf opnieuw sterker en energieker voelt. 

Enkel en voet zijn nauw verbonden met elkaar en vormen een complexe eenheid met maar liefst 28 botstukken. Alle dagen belasten we onze voeten maximaal door gewoon te wandelen. Het is dus niet verwonderlijk dat veel problemen starten bij de voeten. Toch zijn deze vaak minder complex dan ze op het eerste zicht lijken. Door onze specialisatie in enkel- en voet gerelateerde problemen hebben we al vele mensen kunnen helpen.

Voor elke sporter is het doel hetzelfde na een blessure: terugkeren naar zijn beste niveau. Daarom is een goede revalidatie belangrijk. Wij starten na elke blessure opnieuw voor elke atleet met het aanleren van correcte bewegingspatronen zonder klachten. Vervolgens schakelen we over om kracht, snelheid en explosiviteit te maximaliseren ter voorbereiding op de laatste, sportspecifieke fase. Deze fase wordt vaak vergeten of geminimaliseerd waardoor atleten onvoldoende voorbereid terug starten met sporten en hervallen.